Onze oudervereniging

School en ouders organiseren in een goede relatie leuke en leerzame activiteiten voor uw kind(eren). Onze oudervereniging vindt het van belang dat de tijd die kinderen op school doorbrengen zo leerzaam en plezierig als mogelijk verloopt. De oudervereniging helpt mee met het organiseren van verschillende activiteiten. Zij vergaderen een aantal keer per schooljaar. Hier worden de activiteiten geëvalueerd.

 

Waarom zijn we er?

Als Lavoor - Morelberg vinden we het van belang dat de tijd die de kinderen op school doorbrengen zo leerzaam en plezierig als mogelijk verloopt. Om dit te realiseren is ondermeer naast de MR (medezeggenschapsraad) de OV (oudervereniging) actief. Daar waar de MR met beleidsmatige onderwerpen meedoet om het voor kinderen op school leerzaam en plezierig te houden, zijn wij als oudervereniging ervoor om dit door middel van allerlei (extra) activiteiten voor de kinderen op school te realiseren.

 

Wat doen we allemaal?

Een paar voorbeelden:

 

- De oudervereniging doet mee met de verschillende werkgroepen die de school heeft. Zo denken we bijvoorbeeld mee met de leerkrachten over hoe we voor de kinderen een leuke kerst, carnaval, sportdag of sinterklaas kunnen organiseren en zorgen we samen voor de spullen die daarvoor nodig zijn.

 

- Ook vergaderen we een aantal keer per jaar om te bespreken hoe de activiteiten uit de werkgroepen verlopen, of de kinderen het leuk hebben gehad en of we nog signalen van u als ouder hebben gekregen waar we als school wat mee kunnen. 

 

- Als oudervereniging zijn wij er uiteraard ook voor u omdat uw relatie met ons een belangrijke voorwaarde is waarmee we meteen komen het doel van de oudervereniging: School en ouders in een goede relatie leuke en leerzame activiteiten organiseren voor onze kinderen.

 

Zijn we al compleet?

We hebben inmiddels een hele leuke club met gemotiveerde ouders die er samen wat van willen maken, MAAR: we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden die mee willen doen. Dus, ouder, heeft u zin om mee te denken en mee te helpen om, onder het genot van een goede kop koffie, het voor de kinderen nog leuker en leerzamer te maken? Schuif dan eens aan bij een van onze vergaderingen, u bent van harte welkom om eens te proeven wat het is om lid te zijn van de oudervereniging!

 

De oudervereniging Morelberg

ov.morelberg@lavoorkpo.nl