Kennismaken

Heeft u een kind in de basisschoolleeftijd? Of denkt u erover uw zoon of dochter een overstap te laten maken? Zoekt u een school waar uw kind zich veilig en vertrouwd voelt en waar het team de brede ontwikkeling van uw kind optimaal weet te stimuleren en begeleiden? Dan bent u bij Lavoor - Morelberg aan het juiste adres.

U bent van harte welkom om te komen kennismaken!
 

Voor het eerst naar school

Door ons positieve pedagogische klimaat en onze uitstekende onderwijskwaliteit creëren wij een sterke basis voor een goede toekomstige opleiding voor uw kind. Voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding door de school kunt u een afspraak maken met de directie via de mail: directie.morelberg@lavoorkpo.nl, of telefonisch: 0165 - 396584. Tijdens het bezoek aan onze school leiden wij u rond langs de diverse groepen. Uw zoon of dochter is uiteraard hierbij ook van harte welkom. Tijdens de rondleiding ziet u de school in vol bedrijf en krijgt u een goede indruk van de sfeer, omgang en de werkwijze. Bij het gesprek krijgt u alle ruimte voor het stellen van uw vragen en krijgt u aanvullende informatie. Natuurlijk zijn wij, op onze beurt, nieuwsgierig naar uw kind en zijn/haar ontwikkeling en ontwikkelingsbehoeften. Tegen het einde van deze kennismaking heeft u een reëel beeld gekregen van onze school. U heeft gezien hoe wij het onderwijs verzorgen en u heeft de sfeer op Lavoor - Morelberg kunnen proeven.

Voor zijn/haar vierde verjaardag mag uw kind uiteraard al een aantal dagen of dagdelen komen wennen. Door de laagdrempeligheid van de school en door "Social Schools", het communicatieprogramma tussen school en ouders, zijn de lijnen kort en komen we altijd tot een goede afstemming. Uw kind is bij ons in vertrouwde handen en wordt op een positieve manier in zijn brede ontwikkeling begeleid en in zijn kracht gezet.
 

Overstappen vanuit een andere basisschool

Naast de instroom van vierjarige leerlingen merken wij dat er steeds vaker ook leerlingen de overstap maken van een andere basisschool naar Lavoor - Morelberg. Ouders geven aan dat de veilige en warme sfeer, de aandacht voor de individuele ontwikkeling en het uitdagende leerklimaat voor hen redenen zijn om de overstap te maken. Ook de kleine klassen, de gerichtheid op het leergedrag (de executieve functies) en de internationale oriëntatie worden als redenen genoemd. Overweegt u de overstap? Dan bent u van harte welkom om samen met uw zoon of dochter te komen kennismaken. Uw kind kan, voor de daadwerkelijke komst op school, eerst een middag in de nieuwe groep doorbrengen om te wennen. Dit vergemakkelijkt de overgang naar de nieuwe school.